Οι λογοθεραπευτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: η χρήση μάσκας από τους γονείς προκαλεί αναπτυξιακές καθυστερήσεις στα παιδιά.

 

zerohedge.com: Η λογοθεραπεύτρια Jacqueline Thicke λέει στο WPBF News ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησε σε 364% αύξηση των παραπομπών από βρέφη και νήπια. Είπε ότι μόνο το 5% των ασθενών λογοθεραπείας ήταν βρέφη και νήπια πριν από την πανδημία, αλλά αυτό το ποσοστό έχει αυξηθεί στο 20%.

Οι γονείς περιγράφουν τα προβλήματα ομιλίας των παιδιών τους ως “καθυστερημένα λόγω COVID” και οι μάσκες προσώπου είναι η κύρια αιτία της σοβαρής διαταραχής της ομιλίας τους.

Ήδη από την ηλικία των 8 μηνών, τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν να μιλούν διαβάζοντας τα χείλη, πράγμα που είναι ένα άχαρο έργο αν οι γονείς και οι φροντιστές φορούν μάσκες για να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

“Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να βλέπουν το πρόσωπό σας προκειμένου να μάθουν, οπότε προσέχουν το στόμα σας”, λέει ο Thicke σε συνέντευξή του.

Υπήρξε μια είδηση για μια τέτοια μητέρα, την Briana Gay, η οποία μεγαλώνει πέντε παιδιά, αλλά το μικρότερο από αυτά άρχισε να έχει προβλήματα ομιλίας.

“Σίγουρα κάνει τη διαφορά όταν ο κόσμος στον οποίο μεγαλώνεις δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους ανθρώπους και τα πρόσωπά τους, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά”, εξηγεί ο γιατρός.

Σύμφωνα με τον Tek, τα συμπτώματα του αυτισμού έχουν επίσης αυξηθεί δραματικά μετά την πανδημία: “Τα παιδιά δεν κάνουν καμία λεκτική προσπάθεια και δεν επικοινωνούν καθόλου με την οικογένειά τους”.

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα, το Forbes αφαίρεσε ένα άρθρο ενός ειδικού σε θέματα εκπαίδευσης, το οποίο υποστήριζε ότι ο εξαναγκασμός των μαθητών να φορούν μάσκες είναι ψυχολογικά τραυματιστικός.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Brown, διαπίστωσε ότι ο μέσος όρος του δείκτη νοημοσύνης των μικρών παιδιών που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας μειώθηκε κατά 22 μονάδες, ενώ οι λεκτικές, κινητικές και γνωστικές ικανότητες υπέφεραν ως αποτέλεσμα της απομόνωσης.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Michael Curzon δήλωσε ότι οι δύο κύριοι λόγοι για αυτό ήταν οι μάσκες προσώπου και το αποτέλεσμα της απομάκρυνσης των παιδιών από άλλα παιδιά.

“Τα τεστ των παιδιών που γεννήθηκαν το τελευταίο έτος της καραντίνας – τεστ πρώιμης μάθησης, λεκτικής και μη λεκτικής ανάπτυξης – έδωσαν αποτελέσματα πολύ κατώτερα από εκείνα των ετών που προηγήθηκαν της καραντίνας”, έγραψε ο Curzon.

Το πρόβλημα, είπε, ήταν ότι η κυβέρνηση δεν επέτρεπε στα μικρά παιδιά να βλέπουν άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειας, να κοινωνικοποιούνται στα πάρκα ή με τα παιδιά των φίλων των γονέων τους ή να μαθαίνουν εκφράσεις του προσώπου.

Ίσως όλοι οι οπαδοί της αρετής που νομίζουν ότι είναι ηθικά αξιοπρεπείς άνθρωποι επειδή φορούν μάσκες να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, δεδομένου ότι κυριολεκτικά συμβάλλουν σε σοβαρά γνωστικά προβλήματα στα παιδιά.

Ή ίσως απλά να μην τους ενδιαφέρει, δεδομένου ότι η μάσκα είναι πλέον σύμβολο πολιτικής θέσης πάνω απ’ όλα.

thebigtheone.com

https://www.triklopodia.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη