ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ (15/2/2022)

 

– State Department, ΗΠΑ: “Δραματική επιτάχυνση συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων τις τελευταίες ώρες.. Ο ρωσικός Στρατός έλαβε επιθετική διάταξη. Αδειάζουν στρατόπεδα”..

– Πεντάγωνο: “Η Ρωσία πρόσθεσε περισσότερες στρατιωτικές δυνατότητες γύρω από την Ουκρανία “ακόμη και τις τελευταίες 24-48 ώρες”..

– ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν: “Βρισκόμαστε σε διαδικασία μετεγκατάστασης της Πρεσβείας μας από το Κίεβο στο Λβιβ..”.. Καταστρέφουν υλικό της πρεσβείας οι ΗΠΑ..

– Πούτιν ειρωνεύεται τη Δύση: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»: Κίνηση αποκλιμάκωσης ή τακτικής; Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση Ρωσίας να αποσύρει κάποια στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία..; Ακολουθεί τακτικές Κολοκοτρώνη;..

– «Δεν θέλουμε πόλεμο στην Ευρώπη αλλά…», είπε ο Πούτιν στον Σολτς και απαίτησε εγγυήσεις από τη Δύση..

– Πεντάγωνο-WSJ: 500 ρωσικά αεροσκάφη, 40 πολεμικά πλοία και 70 επιθετικά ελικόπτερα στοχεύουν την Ουκρανία! ΗΠΑ: Να φύγουν όλοι από Λευκορωσία και Μολδαβία!

– Χθες, ο πρόεδρος Ζελένσκι επικαλέστηκε πληροφορίες, βάσει των οποίων σχεδιάζεται ρωσική επίθεση για ..αύριο, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου. «Μας είπαν ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η μέρα της επίθεσης. Εμείς θα την μετατρέψουμε σε μέρα ενότητας»..!

– Ζελένσκι: Τον άδειασαν οι ΗΠΑ.. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ καταστρέφει όλα τα ντοσιέ κι αρχεία φεύγοντας από Κιέβο.. Συνεχής εμπλοκή της Σούδας! ..η νηνεμία πριν την καταιγίδα;

– Επιφυλακή στον Ουκρανικό Στρατό: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού από σήμερα το πρωί. Γίνονται ανακλήσεις αδειών, καλούνται έφεδροι..

– «Βόμβα» Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο Nordic Monitor: «Η Άγκυρα προετοιμάζεται για στρατιωτική εισβολή σε ελληνικά νησιά.. θέτει θέμα αποστρατικοποίησης για να δικαιολογήσει επέμβαση στα νησιά»..

– Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ: Η Μόσχα «θα απαντήσει» αν σκοτωθούν πολίτες της!

– Καλώς τον! Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σ.Σοϊγκού επιθεώρησε την ομάδα μάχης του καταδρομικού νοτίως της Κρήτης

– Ρωσία: Πιέσεις του κυβερνώντος κόμματος στον Πούτιν να αναγνωρίσει Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ: Πεσκόφ: Δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση σχετικά με την πιθανή αναγνώριση

– Γάλλος ΥΠΕΞ: Αναμένεται στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία!

– Επεισόδιο: δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52, που πετούσαν στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, δέχθηκαν ηλεκτρονικό πόλεμο από ρωσικά συστήματα με έδρα τις συριακές ακτές.. Ρωσικό σύστημα Η/Π “κτυπά” από Συρία έως Κρήτη…

– Σεργκέι Λαβρόφ: Η Δύση τελικά απάντησε θετικά στις ρωσικές εγγυήσεις ασφαλείας που είχε από καιρό απορρίψει, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας..!

– «Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα» για το Ισραήλ: Το ουκρανικό επηρεάζει τις στρατηγικές του για Συρία και Ιράν

– Εξέλιξη: Οι Τούρκοι δεν πιάνονται ποτέ “φίλοι”: Υπογραφή «Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας– Ισραήλ»

– Διάβημα ΥΠΕΞ στον πρέσβη Ουκρανίας για την δολοφονία των δύο Ελλήνων ομογενών: ..να διερευνηθεί πλήρως! Ουκρανοί: «Σκοτώσαμε τους Έλληνες ομογενείς γιατί ήταν φιλορώσοι»..!

– Θέλουν να τρυπήσουν νοτίως της Κρήτης; Συνάντηση Ακάρ με Διοικητή ΠΝ της Λιβύης. Ποιος είναι ο στόχος των τρυπανιών

– Ο Τριντό κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Καναδά για να αναστείλει τις κινητοποιήσεις; Είναι η πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα που θα εφαρμοστεί ο νόμος στον Καναδά .. με αυτό αναστέλλεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν..!

– Δανία: βάζει τέλος και στον εμβολιασμό κατά Covid! Την ώρα που στην Ελλάδα παραμένουν οι υποχρεωτικότητες και τα μέτρα: «Δεν χρειάζεται να εμβολιάσουμε άλλους. Τελείωσε η πανδημία».. Η είδηση αποκρύφθηκε πλήρως από τα ελληνικά ΜΜΕ!..

– Κύπρος: Άρση της απαγόρευσης εισόδου σε άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης..! Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι..!

– Νόβακ Τζόκοβιτς έσπασε τη σιωπή του μετά την απέλασή του από Αυστραλία, αποκαλύπτοντας ότι: Δεν θα συμμετάσχει σε μελλοντικά Grand Slam αν πρέπει να κάνει εμβόλιο για τον Covid.!

– Η τελευταία δημοσίευση του L.Montagnier: Απέδειξε ότι η Όμικρον θα φέρει το τέλος της πανδημίας και των εμβολίων

– Cornell University: Νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η Ivermectin υπερτερεί των φαρμάκων για τον covid 19 ακόμη και της Pfizer

– Το «κονβόι ελευθερίας» έφτασε και στο Ισραήλ..

– Νίκη σε Οτάβα-Ουάσιγκτον: o Πρωθυπουργός της επαρχίας του Ontario ανακοίνωσε κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού!

– Α. Βατόπουλος: Μπορούμε να κολλήσουμε τον κορονοϊό πολλές φορές.. Δεν τίθεται θέμα τέταρτης δόσης

– Tέλος η Pfizer από την Ινδία: Ζήτησε αλλά δεν έλαβε άδεια! Μήνυση Ινδών νομικών κατά Π.Ο.Υ. για ιβερμεκτίνη

– Έλληνας ΥΠΑΜ στη Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για χορήγηση νέων δελτίων ταυτοτήτων σε πολίτες & Ένοπλες Δυνάμεις: θα παρέχουν & υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

– Ψηφίζονται στη Βουλή Rafale, Belh@rra & γερμανικές τορπίλες: Μητσοτάκης: Κι ο Ανδ. Παπανδρέου εκλέχτηκε με σύνθημα “έξω οι βάσεις του θανάτου”, αλλά όταν βγήκε υπέγραψε επέκταση…

– Ν.Μηταράκης: «Συμφώνησα με Πακιστάν-Μπαγκλαντές να μας στείλουν άντρες μετανάστες.. Χρειαζόμαστε πάνω από 144.000»..

– Μετά το σκάνδαλο με τον Τούρκο DJ και… γυρίσματα του Χόλιγουντ μέσα στην Παναγία Σουμελά. Νέα βεβήλωση…

– Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ

– Έσχατα χρόνια: Ο Νίκος Χορταρέας πέταξε τα “ράσα” και επέστρεψε στην τηλεόραση για να λύνει ..μάγια! Αποκαλύπτει στην «Espresso» γιατί άφησε το “ποίμνιό του” στον Λαγκαδά..

– 9 Μαρτίου θα επισκεφτεί ο Ισραηλινός πρόεδρος την Τουρκία

– Το άρθρο 5 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού (αρχή της συλλογικής άμυνας) υπήρξε βασικό σημείο συζήτησης μεταξύ των ηγετών του κόσμου εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας

– Στόλτενμπεργκ: “Το NATO δεν έχει δει ακόμη ουσιαστικές κινήσεις αποκλιμάκωσης” από πλευράς της Ρωσίας

– Ρωσικό αεροσκάφος ιπτάμενο ραντάρ A-100: Μια «τεχνολογική ανακάλυψη»-ορόσημο που μπορεί να «φοβίσει τις ΗΠΑ»

– Ιωάννης Μάζης για Ουκρανία: Διαδικασία σκηνοθεσίας προβοκάτσιας ενός πολέμου. Γελοίο και αστείο το δελτίο Τύπου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

– Τουρκία-ΗΑΕ: 13 συμφωνίες υπέγραψε ο Ερντογάν

– Barak MX: Το Μαρόκο αποκτά το ισραηλινό πυραυλικό σύστημα

– Ο Καναδάς θα στείλει όπλα στην Ουκρανία αξίας 7,8 εκατ. δολ.

– Ουκρανικό: 8 μαχητικά F-15C έστειλαν οι ΗΠΑ στην Πολωνία

– Βέλγιο: Λειτουργία πλατφόρμας κατά της παραπληροφόρησης

– Συνελήφθησαν 24 ύποπτοι για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία του 2016

– Αργεντινή: Τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές: Στάχτη πάνω από 5 εκατ. στρέμματα

– Σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Ικαρίας

– Το ξαφνικό τέλος του δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι κοντά: Πρώην χρηματιστής προειδοποιεί “Είμαστε σε μέρες τέλους εδώ”…

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, PhD
Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

https://www.triklopodia.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη