Χρήσιμες ιδιότητες

Ραβέντι είναι πλούσιο σε ορυκτά και πηκτίνηουσίες, βιταμίνες. Είναι ένα διαιτητικό προϊόν στο οποίο δεν υπάρχει σχεδόν κανένα λίπος. Ραβέντι έχει ένα εύκολο διουρητικό αποτέλεσμα, αυξάνει την εκκριτική δραστηριότητα του στομάχου, βελτιώνει τη σύνθεση του αίματος. Ραβέντι είναι χρήσιμο για τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος.

Τύποι Ραβέντι

Σήμερα στους κήπους και στους κήπους υπάρχουν τόσο καλλιεργημένες ποικιλιακές μορφές του φυτού, όσο και άγρια ​​είδη. Τα τελευταία είναι ελκυστικά διακοσμητικά, ανεπιτήδευτα στη φροντίδα.

  • Rhubarb officinalis. Διαφέρει σε τεράστιες διαστάσεις: τα φύλλα του φυτού φτάνουν το ενάμισι μέτρο και τα μίσχοι υπερβαίνουν την ανθρώπινη ανάπτυξη.
  • Ραβέντι είναι ευγενής. Το φυτό σχηματίζει ένα υψηλό "κέλυφος" αποτελούμενο από μεγάλες κυματοειδείς πλάκες.

 οικογένεια φαγόπυρο

  • Ραβέντι δάγκωμα. Το δεύτερο όνομα είναι το Tangug. Αυτό το είδος είναι ενδιαφέρουσα με έντονα τεμαχισμένα φωτεινά φύλλα και ασπρόμαυρα λουλούδια, στεφανωμένα με ψηλούς μίσχους.
  • Ραβέντι Λαχανικά. Αυτό το είδος συνιστάται ως φυτό κήπου. Οι ποικιλίες αυτού του είδους έχουν χυμώδη και πυκνά μίσχους, με ευχάριστη γεύση, και δεν είναι χονδροειδείς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ραβέντι: ποικιλίες (πιο δημοφιλή)

Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από εκατό ποικιλίες αυτού του φυτού, αλλά δεν έχουν εξαπλωθεί στη Ρωσία.

  • Ποικιλία Βικτώρια - ένα από τα πρώτα και αποδίδοντας. Έχει μια μεγάλη γεύση. Το μήκος των μίσχων δεν υπερβαίνει τα 60 εκατοστά. Σύμφωνα με τους κηπουρούς, η ποικιλία Victoria έχει ένα μειονέκτημα - πολύ άφθονη ανθοφορία.
  • Μόσχα-42 - μια από τις πρώτες ποικιλίες με υψηλήαπόδοση και εξαιρετική γεύση. Το μήκος των μίσχων είναι εβδομήντα εκατοστά και το πάχος τους είναι μεγαλύτερο από τρία εκατοστά. Οι μίσχοι είναι ομαλοί, πράσινοι και έχουν κόκκινη ζώνη στη βάση.

φύλλα ραβέντι

  • Ogre-13 - υψηλής απόδοσης μεσαίου ωρίμασης ποικιλία. Άριστο αναπτύσσεται και σχηματίζει μίσχους στη σκιά. Η σάρκα από παχύ και μακρύ μίσχο είναι πολύ τρυφερό και ζουμερό. Δύο γενετικοί βλαστοί σχηματίζονται στο φυτό.
  • Χοντρό-πεταλούδα - πολύ πρώιμη ποικιλία, η οποία αποτελεί μια ισχυρή ροζέτα των φύλλων, με μίσχους σκούρο κόκκινο χρώμα. Το μήκος τους δεν είναι μεγαλύτερο από 60 cm και πλάτος 2,5 cm. Έχουν μια ευχάριστη γεύση και μια τρυφερή σάρκα.

ραβέντι

  • Γίγαντα - αυτή η ποικιλία ανήκει στο τέλος, το οποίο ευχαριστεί τη συγκομιδή, όταν οι πρώτες ποικιλίες έχουν ήδη ανθίσει και χοντροκομμένες. Οι μίσχοι είναι τεράστιοι, μήκους μέχρι ενός μέτρου, με πάχος έως και τέσσερα εκατοστά, με κόκκινο χρώμα.

Φύτευση ραβέντι

Μπορεί να επιλεγεί ο τόπος φύτευσηςσχεδόν οτιδήποτε - αισθάνεται υπέροχα στη λίμνη, στα αγροκτήματα, ανάμεσα στα δέντρα. Rhubarb παγετό και ξηρασία, δεδομένου ότι έχει ένα ισχυρό ριζικό σύστημα. Αλλά είναι προτιμότερο το έδαφος κάτω από τον θάμνο να είναι ουδέτερο, ελαφρώς πηλό έτσι ώστε η υγρασία που χρειάζεται το ραβέντι να διατηρείται καλύτερα. Η φύτευση πραγματοποιείται μετά καλή μερίδα προ σκάψιμο του εκεί κάνουν οργανικά και σύνθετων λιπασμάτων, τέφρα.

Οι σπόροι προς φυτό του ραβέντι είναι επιθυμητοί το χειμώνα αμέσωςσε ένα μόνιμο μέρος. Θα βλαστήσουν την άνοιξη, μόλις δημιουργηθεί μία σταθερή συν θερμοκρασία. Τα μικρόβια δεν φοβούνται τους βραχυχρόνιους παγετούς στους -7 ° C.

τι είναι ραβέντι

Σε μια περιοχή, το ραβέντι μπορεί να αναπτυχθεί για δεκαετίες. Αλλά με την πάροδο του χρόνου πυκνώνει, τα φύλλα γίνονται πολύ μικρότερα, οι μίσχοι χάνουν το χυμό τους και τη γλυκύτητά τους. Ως εκ τούτου, οι ποικιλίες λαχανικών είναι επιθυμητό να φυτευτούν κάθε δέκα χρόνια. Αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι όταν φύτευση ένα θάμνο θα πρέπει να παρέχονται με θρεπτικά συστατικά για πολλά χρόνια.

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν φυτεύετε ένα ραβέντι;

Η προσγείωση περιλαμβάνει την παρουσία αρκετά μεγάλωνσχεδόν τα ίδια με τα φυτά φρούτων: το βάθος δεν είναι μικρότερο από 50 εκ. Γεμίζονται με γόνιμο χώμα και χούμο. Σε κάθε λάκκο είναι απαραίτητο να προσθέσετε υπερφωσφορικό και μια χούφτα στάχτης.

Φροντίδα

Μετά τη συγκομιδή, ο θάμνος τροφοδοτείται, podsypayaκάτω από αυτό ένας κουβάς χούμου με ανόργανα λιπάσματα. Την άνοιξη, το χώμα κάτω από τον θάμνο χαλαρώνει, ποτίζεται εάν είναι απαραίτητο. Την άνοιξη, μπορούν να τροφοδοτηθούν μόνο διακοσμητικά είδη, καθώς τα φύλλα και τα μοσχεύματα τους δεν μπαίνουν σε φαγητό.

Ραβέντι είναι ανεπιτήδευτο στη φροντίδα και αντέχει εύκολαμικρά λάθη στη γεωργική τεχνολογία. Φροντίδα για αυτό το φυτό είναι αρκετά απλή, μπορεί να αντιμετωπίσει με αυτό και ένας αρχάριος κηπουρός. Περιλαμβάνει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • η χαλάρωση του εδάφους την άνοιξη, μετά τη θέρμανσή του.
  • φθινόπωρο σκάψιμο του εδάφους, μέχρι 30 εκατοστά βάθος?
  • Συγκομιδή με σπάσιμο, όχι κοπή των μίσχων;
  • κλάδεμα του εναέριου μέρους του φυτού κατά την έναρξη των παγωμένων ημερών.

Επιπλέον λίπανση

Η φροντίδα της μονάδας περιλαμβάνει και πραγματοποιεί τη λίπανση από τον υπολογισμό:

  • το φθινόπωρο, τουλάχιστον οκτώ χιλιόγραμμα οργανικών λιπασμάτων ανά τετραγωνικό μέτρο (λίπασμα τύρφης ή κοπριά) ·
  • Την άνοιξη, προστίθενται 30 γραμμάρια νιτρικού αμμωνίου, τα οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν με άλας καλίου και υπερφωσφορικό.
  • μία φορά ανά περίοδο θα πρέπει να γίνει κάτω από ένα θάμνο την ακόλουθη σύνθεση: δέκα λίτρα νερού πρέπει να προστεθεί ένα κουταλάκι του γλυκού (με διαφάνεια) ουρία κουταλιά nitrophosphate και 500 γραμμάρια φλόμος.

Αναπαραγωγή

Έτσι, μάθαμε τι είναι το ραβέντι και πώςμεγαλώνουν στην πίσω αυλή. Παραμένει να πούμε πώς μπορεί να πολλαπλασιαστεί εάν χρειάζεστε μεγαλύτερο αριθμό χρήσιμων και εύγευστων μίσχων.

Το ραβέντι διαδίδεται με σπόρους και φυτικά. Η δεύτερη επιλογή αφορά τη διαίρεση ενός ενήλικου θάμνου (όχι περισσότερο από πέντε ετών). Αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

Η διαίρεση του θάμνου γίνεται την άνοιξη ή νωρίςτο φθινόπωρο (πριν τους παγετούς). Εκκενώστε τον θάμνο διαιρούμενο σε διάφορα μέρη. Για τη φύτευση, μια υγιής ρίζα με δύο ή τρεις μεγάλους κορυφαίους οφθαλμούς, οι οποίοι είναι θαμμένοι όχι περισσότερο από δύο εκατοστά, θα το κάνουν.

 προσγείωση από ρεβέντι

Αν προτιμάτε την αναπαραγωγή του ραβέντισπόρους, θα πρέπει να εμποτιστούν με νερό για δέκα ώρες. Για να συλλέξετε τους σπόρους από τον θάμνο σας, αφήστε το πιο αναπτυγμένο λαιμό λουλουδιών από ένα φυτό τριών ετών. Αφού η ταξιανθία γίνει καφέ, οι σπόροι μπορούν να συλλεχθούν και να ξηρανθούν.