ΕΠΙΣΗΜΟ! Κανένα ρωσικό τουριστικό πακέτο προς Ελλάδα – ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ και στις εξαγωγές ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ

 

Και η κυβέρνηση έστειλε και ΟΠΛΑ!!!

Πριν από λίγο οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως δεν θα πουλούν πλέον τουριστικά πακέτα προς τις χώρες που επέβαλλαν κυρώσεις στην Μόσχα, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, η οποία ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΟΠΛΑ!!!

Η χώρα μας, μετά την αντιρωσική πολιτική της κυβέρνησης, δεν θα μπορούσε να μείνει από το ντόμινο κυρώσεων που επιβάλλονται μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας.

Το πρώτο «καμπανάκι» για τις εξαγωγές κρούει στο ρωσικό Sputnik ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ζημιά για την Ελλάδα –τόσο για τις εξαγωγές προς την Ρωσία όσο και την Ουκρανία– ανέρχεται σε περίπου 350 εκατ. ευρώ, μας εξηγεί, προσθέτοντας ότι η μείωση στον όγκο του εμπορίου είχε σημειωθεί από την εποχή της πανδημίας «και λίγο νωρίτερα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) που αναγνωρίζει ότι πολλές επιχειρήσεις –κυρίως στην βόρεια Ελλάδα– έχουν σημαντική δραστηριότητα στις χώρες αυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΒΕ, οι εξαγωγές της Ελλάδας στην Ουκρανία και στη Ρωσία κυμαίνονται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, όπως τα χαρακτηρίζει, –338,6 εκατ. ευρώ και 206,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα–

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων βορείου Ελλάδος αναγνωρίζει ότι ο κλάδος της γούνας πλήττεται περισσότερο και για τον λόγο αυτό θα ζητήσει την κυβερνητική στήριξη (ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ), ενώ εκτιμά ότι οι εφοδιαστικές αλυσίδες, ο πληθωρισμός και η ενέργεια θα επηρεαστούν σημαντικά.

Όσον αφορά την Ρωσία, «η Ελλάδα εξαρτάται κατά 17% από τα σιτηρά και κατά 40% από το φυσικό αέριο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, προσθέτοντας ότι η Γερμανία υπερβαίνει το 60% της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό.

«Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το αέριο εξαιρέθηκε από τις εκατέρωθεν κυρώσεις» επισημαίνει.

el.gr

photo intime
https://www.triklopodia.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη