τα μαθηματικά της απάτης σε πλήρη εφαρμογή στην Ελλάδα

… και μάλιστα για μισό αιώνα τώρα από μια μεταπολιτευτική κομματική χούντα η οποία προσβάλλει συνεχώς και βάναυσα τη νοημοσύνη μας και τη λογική μας. Το φαινόμενο αυτό έχει γίνει απόλυτα έντονο ειδικά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια με το έγκλημα των μνημονίων.


Τα μαθηματικά της απάτης ή αλλιώς και καθεστωτικά μαθηματικά είναι μια πληθώρα σκόπιμων σφαλμάτων λογικής (σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων, υπεραπλούστευση, γενίκευση, διαστρέβλωση της μαθηματικής σκέψης και ακύρωση της μαθηματικής λογικής) προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και να επιβληθούν δυσβάσταχτα μέτρα με μοναδικό σκοπό να μας πιέζουν συνεχώς προς την εξαθλίωση και να μας κρατούν εξαρτημένους από τις δήθεν παροχές ενός καθεστώτος που λειτουργεί με τον μαφιόζικο τρόπο ενός οικονομικού δολοφόνου.

Για παράδειγμα, μας λένε ότι και στην Ευρώπη πληρώνουν τον α ή τον β φόρο αλλά δεν μας λένε ότι στην Ευρώπη έχουν διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς. Το ίδιο και όταν μας λένε ότι και στην Ευρώπη αυξήθηκε η βενζίνη, το πετρέλαιο, το αέριο, το ρεύμα, τα τρόφιμα και γενικά το κόστος ζωής. Όμως η επιβίωση είναι συνάρτηση της σχέσης εισοδήματος και κόστους ζωής όπου και πάλι στην Ευρώπη αυτή η σχέση διατηρείται σταθερή με πολύ μικρές διακυμάνσεις. Αντίθετα εδώ αυτή η σχέση ύπουλα και σκόπιμα διαταράσσεται εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ενώ δυστυχώς αυτή η σχέση είναι στον απόλυτο έλεγχο του καθεστώτος το οποίο μπορεί να φτωχοποιεί ανά πάσα στιγμή μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Όπως δηλαδή γίνεται τώρα στην τρέχουσα συγκυρία όπου καταληστεύεται το εισόδημά μας και συρρικνώνεται δραματικά η δυνατότητα επιβίωσης μας.

Μία επιπλέον διάσταση των μαθηματικών της απάτης είναι ότι αυτά σχεδόν πάντα κρατούνται κρυφά και απόρρητα από εμάς ώστε να μην κάνουμε ποτέ τις απλές μαθηματικές πράξεις που απαιτούνται και να δούμε ότι μας εξαπατούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ το δήθεν χρέος (φυσικά δεν χρωστάμε τίποτα σε κάποιον που παράγει το χρήμα από το πουθενά και το δανείζει μετά με τόκο) όπου ποτέ δεν μας έδωσαν λογαριασμό τι χρωστάμε και σε ποιον. Και φυσικά άπειρα είναι τα παραδείγματα με τις λεγόμενες προμήθειες του δημοσίου όπου η αδιαφάνεια και το παρασκήνιο είναι κανόνας.

Τα μαθηματικά της απάτης λοιπόν λειτουργούν όπως το γνωστό «μονά ζυγά δικά μου» όσον αφορά τη σχέση του ελληνικού κράτους με τον Έλληνα πολίτη και είναι ένα συνεχές κλέψιμο εις βάρος μας. Πρόκειται για ένα απόλυτα ελεεινό όπλο που χρησιμοποιεί το καθεστώς/κατεστημένο εναντίον μας όπου η επιβολή αυτού του μαθηματικού παραλογισμού γίνεται ουσιαστικά δια της βίας (έτσι είναι επειδή το λέω εγώ). Η θλιβερή διαπίστωση εδώ είναι ότι δυστυχώς αυτός ο παραλογισμός γίνεται αποδεκτός και νομιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τη δική μας ανοχή προς ένα εγκληματικά εκμεταλλευτικό κράτος που ως όργανο της παγκόσμιας νεοταξικής τυραννίας, ουσιαστικά συμπεριφέρεται ως οικονομικός δολοφόνος απέναντί μας.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στη συγκυρία που αυτός ο οικονομικός δολοφόνος εξώθησε τα μαθηματικά της απάτης στην απόλυτη προκλητικότητα όπου χωρίς να υπάρχει λόγος (π.χ. το βαρέλι το πετρέλαιο έχει παραμείνει στην ίδια τιμή) βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πίεση για την ίδια μας την επιβίωση και την τεράστια αβεβαιότητα για το αύριο. Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να πάψουμε να ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν μια ζωή. Με μαζικό μποϋκοτάζ αγορών και μετακινήσεων και την ταυτόχρονη απαίτηση για επιστροφή της (μαθηματικής) λογικής μπορούμε να τελειώσουμε οριστικά με τα μαθηματικά της απάτης.

Υπερίων

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη