Η Ρωσία απειλεί να ΚΑΨΕΙ Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο! «Ο “SARMAT” δεν θα ζητήσει άδεια πτήσης» – Ποιά η αφορμή;

 

Χώρες-προδότριες χαρακτήρισε η Μόσχα τις Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η απενενοημένη κίνηση των Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου και Σκοπίων να μην επιτρέψουν στον στον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, να πετάξει προς τη Σερβία.

Θυμίζουμε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που ακυρώθηκε η σημερινή επίσημη επίσκεψη του Λαβρόφ στο Βελιγράδι.

Αδιανόητο, σκανδαλώδες και πρωτοφανές χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ το κλείσιμο του εναερίου χώρου των τριών βαλκανικών κρατών, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για “εχθρική ενέργεια”.

Σε ακόμα πιο υψηλούς τόνους απάντησε ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Nτμίτρι Ρογκόζιν, (σίγουρα ένα όχι τυχαίο πρόσωπο).

Ο ίδιος απείλησε τα τρία παραπάνω βαλκανικά κράτη με ούτε λίγο ούτε πολύ με…πυρηνικό πλήγμα!

Μάλιστα η «μπάλα» πήρε και τη Ρουμανία, η οποία κατά τον ίδιο δεν σεβάστηκε, μαζί με τη Βουλγαρία, την κοινή ιστορία με τη Ρωσία:

«Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat» (βαλλιστικό πύραυλο); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία».

 

 Ειδικά η Βουλγαρία, από τις προαναφερθείσες χώρες, έχει μπει για τα καλά στην “ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ” της Ρωσίας, με αφορμή την στάση που κράτησε η Σόφια τόσο στο ουκρανικό ζήτημα όσο και στις πληρωμές του φυσικού αερίου.

 


(φωτο:vid screenshot)

el.gr

https://www.triklopodia.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη