Οσμή κρίσης: Οι Τούρκοι έστειλαν ΝΟΤΑΜ για Έρευνα και Διάσωση σε νησίδα στον Έβρο- «Άφαντοι» οι 300 παράνομοι μετανάστες

 

Τουρκικά ενέδρα;

(Ανανέωση 19.15) Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας με επίγεια μέσα αλλά και drones, για τον εντοπισμό σε συγκεκριμένη νησίδα, στο τριεθνές του Έβρου, των 300 παράτυπων μεταναστών.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν επισήμως από τις τουρκικές αρχές για την ύπαρξη των 300 μεταναστών στη συγκεκριμένη νησίδα και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη αμμονησιδα του ποταμού έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς, ενώ ανήκει σε ελληνικό έδαφος, σχεδόν εφάπτεται των τουρκικών εδαφών. Η νησίδα αυτή βρίσκεται στην περιοχή Καπετάν Αντρέεβο στο τριεθνές.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα για τον εντοπισμό τους ενώ οι αρχές «χτενίζουν» και άλλες νησίδες μήπως οι παράνομοι μετανάστες κινήθηκαν προς αυτές.

Βέβαια, δεν αποκλείεται αυτό που έχει επισημάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για περίεργα παιχνίδια των Τούρκων που θυμίζει επανάληψη του σκηνικού του περασμένου Αυγούστου.

Θεοδωρικάκος: Οι Τούρκοι μας έστειλαν ΝΟΤΑΜ για SAR

Δεν εντοπίστηκε κανένας μετανάστης σε νησίδα του Έβρου, σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «υπήρξε τουρκική ΝΟΤΑΜ στο Καπιτάν Αντρέεβο πριν από ελάχιστες ώρες, με την οποία οι γείτονές μας εμφάνιζαν ότι σε νησίδα με συντεταγμένες που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν παράτυποι μετανάστες, ζητώντας να προχωρήσουμε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης».

Συνεχίζοντας, μέσω επίσημης δήλωσής του από την Κατερίνη, ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε: «Η Αστυνομία προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (8/9) οι ελληνικές Aρχές ξεκίνησαν μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για περίπου 300-400 παράτυπους μετανάστες, ενώ σήκωσαν και drone.

——————————————————————————

Περίπου 400 μετανάστες εντοπίστηκαν σε νησίδα στο Κισσάριο Έβρου μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου, σε ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενώ έχουν σηκώσει και drone.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες που επιβλέπουν να μην επιστρέψουν οι μετανάστες στην πλευρά τους.

Μόλις γίνει η περισυλλογή τους θα μεταφερθούν σε προαναχωρητικό κέντρο κράτησης αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) και Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου.

Η συγκεκριμένη νησίδα είναι κοντά σε αυτή του καλοκαιριού με τους 38 μετανάστες, αλλά σε ελληνικό έδαφος και φαίνεται να είναι μεθοδευμένη ενέργεια «απάντηση».

Οι πρώτοι Έλληνες συνοριοφύλακες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι στην απέναντι πλευρά του ποταμού υπήρχε δύναμη τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Πρόκειται για τη γνωστή τακτική της Τουρκίας, που κατά πολλούς, εργαλειοποιεί τους μετανάστες, «στέλνοντάς» τους στην ελληνική πλευρά και δημιουργώντας έτσι, επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ήδη βρίσκονται εκεί ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης, αλλά και συνεργείο της ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή, προκειμένου να βοηθήσει αν χρειαστεί σε περίπτωση απεγκλωβισμού μεταναστών. Φαίνεται μάλιστα και πάλι η Αστυνομία να ενημερώθηκε από τις γνωστές ΜΚΟ για τον… περίεργο ρόλο τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ, οι οποίοι έχουν αναλάβει… εργολαβικά το συγκεκριμένο θέμα.

warnews247.gr

 https://www.triklopodia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη