Τα ποσοστά των ξαφνικών θανάτων αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη

 

Χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη εμφανίζουν ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά απροσδόκητων θανάτων και προφανώς κανείς δεν γνωρίζει το γιατί.

Γνωστή ως “υπερβολική θνησιμότητα”, οι άνθρωποι πεθαίνουν με ασυνήθιστα υψηλό ρυθμό στις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Οι γιατροί και οι επιστήμονες δηλώνουν αμήχανοι, καθώς το κοβίδιο δεν είναι ο άμεσος λόγος για την αύξηση.

Γιατί κανείς δεν αμφισβητεί το “εμβόλιο” του κοβιδίου και τις πιθανές παρενέργειές του;

Το Technocracy News αναφέρει: Από τον Απρίλιο, το ποσοστό θανάτων έχει αυξηθεί απότομα στην Ευρώπη κατά μέσο όρο 11%. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ότι οι θάνατοι αυτοί δεν σχετίζονται άμεσα με την πανδημία του κοροναϊού.

Στις Κάτω Χώρες, σύμφωνα με την de Volkskrant, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες της χώρας, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα περισσότερο από ό,τι συνήθως. Αυτό σημαίνει ότι από την άνοιξη καταγράφονται περίπου 5.000 περισσότεροι θάνατοι σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τον κοροναϊό. Οι επιστήμονες προβληματίζονται για τον λόγο αυτό, αλλά οι ολλανδικές υπηρεσίες υγείας αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία πίσω από την αιτία των θανάτων, εξαιτίας αυτού που οι υπηρεσίες λένε ότι σχετίζεται με ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Κάποιοι έχουν επικρίνει αυτή την προσέγγιση, με τη δημοφιλή Ολλανδή σχολιάστρια Eva Vlaardingerbroek να λέει ότι τα θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής της υγείας ανεστάλησαν καθολικά όταν η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να ελέγχει την κατάσταση εμβολιασμού όλων πριν αρχίσουν να εισέρχονται σε εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

 

 

Ωστόσο, οι υπερβολικοί θάνατοι είναι ακόμη χειρότεροι αλλού, με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt να αναφέρει ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραστική στην Ισπανία. Τον Ιούλιο του 2022, η Ισπανία κατέγραψε σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από ό,τι τον ίδιο μήνα του 2019, ενώ στη Γερμανία η άνοδος των θανάτων δεν ήταν τόσο δραματική, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία.

Σε κάποιο βαθμό, ο αυξανόμενος αριθμός των θανάτων στην Ισπανία μπορεί να αποδοθεί στις λοιμώξεις από τον κοροναϊό, αλλά μόνο 1.872 θάνατοι αποδίδονται στο Covid-19, ενώ ένα άλλο πέμπτο οφείλεται στις ακραίες θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανέλυσε το Ινστιτούτο Υγείας Carlos III, το οποίο ειδικεύεται στην παρακολούθηση των ζημιών από τη ζέστη.

Ωστόσο, πολλοί από τους θανάτους δεν μπορούν να εξηγηθούν, γεγονός που αναγνώρισε η ισπανική κυβέρνηση, η οποία διέταξε λεπτομερή έρευνα με αποτελέσματα που αναμένονται σε έξι μήνες. Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι είναι ήδη σαφές ότι η έρευνα δεν πρέπει να επικεντρωθεί στο Covid-19 ή στη ζέστη.

newspunch.com

https://www.triklopodia.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη