«Λάβρος» ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Θα έπρεπε να έχει φύγει από τη θέση της, δεν εκπροσωπεί τους Έλληνες

 


“Από όσα γνωρίζω, έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στον πατέρα Δημήτριο”, δήλωσε ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου μιλώντας σήμερα στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, σχετικά με τις κατηγορίες ” περί – «θαυμάτων», που λαμβάνουν χώρα στο ναό και στην κατάχρηση του Σταυρού”, που κάνει ο ιερέας, τα οποία σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχιεπισκοπής “δεν συνάδουν με το ορθόδοξο δόγμα”.

“Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πήρε ένα εγκαταλελειμμένο εκκλησάκι στο κέντρο των Αθηνων και το έκανε παλάτι, κατόρθωσε να το αναδείξει σε ιερό χώρο. Με συναντουν άνθρωποι και μου εκθέτουν την εμπειρια τους ,τη μετάνοια τους και μόνο από την επίσκεψή τους στο Λυκαβηττό. Στη συνειδηση του κόσμου είναι ένας τόπος, οπου η Χάρις του Θεού αναγεννά ανθρώπους.Και εκεί που θέλει ο Θεός θαυματουργεί με την έννοια που ολοι γνωρίζουμε. Ειλικρινως δε γνωρίζω γιατί θέλουν αν εκδιωχθεί από το σπίτι του. Δεν αντιλήφθηκα ποτέ την παρέμβαση του Μητροπολίτη Αργολίδος.Εάν υπάρχουν αμφισβητήσιμα σημεια στο εν γένει τελετουργικό της ευλογίας των πιστών, πρέπει να λυθούν και λύνονται. Θα πρέπει ο πατήρ Δημήτριος να αφεθεί στο πλούσιο και μεγάλο έργο το οποίο έκτισε και το οποίο πρέπει να συνεχίσει”, ανέφερε.

Αναφορικά με τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου απέναντι στις γυναίκες υγειονομικους που προσπάθησαν να την πλησιάσουν ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου σχολίασε: “Δεν υπολογίζουν τον Έλληνα, δεν υπολογίζουν τον άνθρωπο. Είναι μέσα στη συνείδησή μας καθερεταίοι”.

 https://www.triklopodia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη