«Ηχώ του Στάλινγκραντ»: Άφωνη η Γερμανία από την καταστροφή των Leopard, θέλει να υποχωρήσει

 

 

 Πανωλεθρία για το Βερολίνο και γενικά για το ΝΑΤΟ! Τι αναφέρει ο Τύπος...

Στην χθεσινή συνάντηση με πολεμικούς ανταποκριτές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι κατά την διάρκεια της αντεπίθεσής του, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν τουλάχιστον 160 άρματα μάχης. Και λίγες ώρες πριν, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Πιστόριους τόνισε πως η Bundeswehr δεν θα είναι σε θέση να αποζημιώσει την Ουκρανία για όλα τα άρματα μάχης που καταστράφηκαν ή κατελήφθησαν από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Η δήλωση αυτή ήταν μια απάντηση στις υστερικές απαιτήσεις των εκπροσώπων του καθεστώτος του Κιέβου να «τριπλασιάσουν την προσφορά» αρμάτων μάχης Leopard.

Γράφει το Ria Novosti:

Οι Γερμανοί δεν ήθελαν να στείλουν πάση θυσία τα τανκς τους στην Ουκρανία και αντιστάθηκαν μέχρι το τέλος, γνωρίζοντας καλά ότι τα φλεγόμενα «Leopard» θα είναι η χειρότερη δυνατή διαφήμιση για την δυναμική τους.

(…)

Τα γερμανικά τανκς παρουσιάζονταν στα ΜΜΕ ως μάννα εξ ουρανού, που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τις ορδές των Ρώσων και θα εξασφάλιζαν την νίκη της Ουκρανίας. Τα ταμπλόιντ του ΝΑΤΟ ήταν γεμάτα τίτλους όπως “Γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες φοβούνται τα γερμανικά τανκς Leopard 2;” ή «Η απόφαση της Γερμανίας να στείλει τανκς στην Ουκρανία αποτελεί μια καίρια στιγμή στον πόλεμο».

Πολλοί… εμπειρογνώμονες ισχυρίζονταν η ροή των γερμανικών αρμάτων «έχει την δυνατότητα να αλλάξει την πορεία του πολέμου», ότι «τα σύγχρονα δυτικά τανκ είναι μια γενιά μπροστά από τα (ρωσικά) σε σχέση με την καταστροφή εχθρικών θέσεων», ότι «Τα γερμανικά άρματα μάχης είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από τα ρωσικά», «το γερμανικό Leopard 2 θεωρείται ένα από τα καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο όσον αφορά την κινητικότητα, την ασφάλεια και την δύναμη πυρός του».

Αλλά αυτό το “ένα από τα καλύτερα τανκς στον κόσμο” για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τα ρωσικά όπλα και το ρωσικό πνεύμα, και ο αριθμός των Leopards που καταστράφηκαν ή απενεργοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες πλησιάζει ήδη τις δύο δωδεκάδες. Αυτό σημαίνει ότι από τα 60 άρματα μάχης Leopard 2 που παραδόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από την Γερμανία έως τα τέλη Μαΐου, οι Ρώσοι στρατιώτες κατέστρεψαν το ένα τρίτο σε μόλις τρεις ημέρες.

Η είδηση ​​για τα φλεγόμενα «Leopards» ήταν πραγματικά ένα κρύο ντους για τα δυτικά ΜΜΕ. Ξεκίνησαν πένθιμα δημοσιεύματα και δικαιολογίες: «Ακόμη και τα πιο προηγμένα άρματα μάχης – το Leopard 2A6 που προμηθεύεται από την Γερμανία και το Βρετανικό Challenger 2 – δεν είναι άφθαρτα» ή “Η Ουκρανία έστειλε γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 στην μάχη για πρώτη φορά και όλο αυτό κατέληξε σε καταστροφή. Θρίαμβος της Ρωσίας.”

Εκτός από την επαίσχυντη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Γερμανία, ο καθαρά οικονομικός παράγοντας είναι αλάτι στην πληγή. Κάθε Leopard 2 κοστίζει στους Γερμανούς φορολογούμενους τουλάχιστον 32 εκατομμύρια δολάρια. 

(…)

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, από τον Φεβρουάριο του 2022, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει περίπου τέσσερις χιλιάδες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, γεγονός που οδηγεί τους δυτικούς ποδηγέτες τους σε βαθιά θλίψη. Τον Φεβρουάριο, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας ενέκρινε εξαγωγές στην Ουκρανία έως και 178 πρόσθετων αρμάτων μάχης Leopard 1A5, αλλά τώρα – μετά την ολική καταστροφή – μπορεί κανείς εύλογα να υποθέσει ότι αυτές οι παραδόσεις είτε θα καθυστερήσουν είτε θα ακυρωθούν. Αλλά ακόμα κι αν υπάρχουν παραδόσεις, δεν έχει σημασία: δείξαμε για άλλη μια φορά ότι κανένα δυτικό θαυματουργό όπλο δεν μπορεί να νικήσει έναν Ρώσο στρατιώτη. Και αν χρειαστεί να το επαναλάβουμε, θα το επαναλάβουμε.


https://www.el.gr/diethni/icho-toy-stalingkrant-afoni-i-german/

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/leopard_0285524285.html#more

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη