Η Τουρκία στήνει κρίση στο Αιγαίο: “Ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά δύο σκαφών και τραυμάτισαν Τούρκο πολίτη” (φωτό, βίντεο)

 

“Μεταφέραμε τον τραυματία στο νοσοκομείο”

Σταθερά και μεθοδικά η Άγκυρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ουκρανικό Ζήτημα και να δημιουργήσει δεύτερη μείζονα κρίση αυτή τη φορά στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στο Αιγαίο και τραυμάτισαν ένα Τούρκο πολίτη. Για το λόγο αυτό στην Τουρκία ξεκίνησε έρευνα για το ένοπλο περιστατικό.

Μάλιστα οι Τούρκοι έδωσαν εικόνα και βίντεο στην δημοσιότητα από την μεταφορά του υποτιθέμενου τραυματία στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του Τουρκικού Λιμενικού Σώματος:

Πιο αναλυτικά, το τουρκικό Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι ένα μέλος πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά ελληνικών δυνάμεων εναντίον δύο τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο.

Τα δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καράμπουρούν δέχθηκαν πυρά από ελληνικές δυνάμεις στις 22 Φεβρουαρίου στις 19.15 και τραυματίστηκε ένα μέλος πληρώματος στο πόδι.

«Μετά την πληροφορία ότι ελληνικά στοιχεία πυροβόλησαν δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν γύρω στις 19.15 της 22ας Φεβρουαρίου 2022 και ότι ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι, δύο σκάφη του Λιμενικού στάλθηκαν αμέσως στο σημείο».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν ελληνικά στοιχεία στην περιοχή όπου απεστάλησαν από το 112 ομάδες έκτακτης ανάγκης υγείας και δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Ο ελαφρά τραυματισμένος Τούρκος που δέχτηκε τον πυροβολισμό στο πόδι μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Τσεσμέ μετά την πρώτη παρέμβαση των ιατρικών ομάδων.

“Η έρευνα που ξεκίνησε η Εισαγγελία του Karaburun συνεχίζεται.

Ο πυροβολισμός ανυπεράσπιστων ψαράδων από ελληνικές Δυνάμεις είναι απαράδεκτος, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη