Ηλίας Καλλιώρας : Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε

 

 

Αθαμάνας:  Ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο για την ιστορία του τεχνητού και ψεύτικου αυτού κράτους, το οποίο δημιουργήθηκε πάνω σε πανάρχαια ελληνική γη.  Πάντοτε φίλος του Τούρκου και στυγνός εχθρός του Έλληνα.  Και πάλι, ετοιμάζουν μαζί το χτύπημα.  Και οι δυο τους (Τουρκία, Αλβανία) ανήκουν στη Λίστα των Μελλοθάνατων Κρατών... Οσονούπω... ΑΜΗΝ

 

«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή» είχε πει στον υποστράτηγο ε.α., Τσιαλίκη Χρήστο ο Άγιος Παϊσιος. «Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω». «Άκου το Γέροντα!», του απάντησε (Νικολάου Ζουρνατζόγλου: «Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης», τόμος Β’, σελ. 373).

Η Αλβανία έχει πληθυσμό περίπου 2,8 εκ. κατοίκους και έκταση 28.748 τ.χλμ. Είναι μέλος του ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΠΟΕ, ΟΑΣΕ και έλαβε καθεστώς επίσημης υποψήφιας χώρας στην ΕΕ από τον Ιούνιο του 2014. Με πρωτεύουσα τα Τίρανα (557.000 κατοίκους) και πολιτικό σύστημα προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, η σημερινή επικράτεια της Αλβανίας πέρασε από πολλές ιστορικές φάσεις, κατοχές, αλλαγές και εποχές. Οι Αλβανοί είναι στην πλειονότητά τους σουνίτες μουσουλμάνοι (περίπου 55 %).

Το όνομα «Αλβανία» προέρχεται από την ελληνική λέξη «Αλβανός» (Αλβανόπολις) που φέρεται να υποδεικνύεται για πρώτη φορά από τον Πτολεμαίο τον Γεωγράφο. Οι Ρωμηοί συγγραφείς της Ρωμανίας-Βυζαντίου ονομάζουν τους κατοίκους Αλβανούς και Αρβανίτες από τον 11ο αιώνα. Οι Αλβανοί ονομάζουν τους εαυτούς τους «Σκιπτάρ» (Shqiptar) και τη χώρα τους «Σκιπερία» (Shqiperia), δηλαδή χώρα των αετών. Οι Τούρκοι τους ονομάζουν «Αρναούτ».

Προϊστορικά, οι αρχαιολόγοι επιβεβαίωσαν ότι στα μέσα της 3ης χιλιετίας π.Χ. στην περιοχή της σημερινής Αλβανίας μιλούσαν την Πρωτοελληνκή Γλώσσα. Στην αρχαιότητα κατοικούσαν στην περιοχή πρώτο-Ελληνικοί πληθυσμοί ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν Ιλλυρικές φυλές, αρχαίοι Έλληνες, Θράκες, κλπ. Το όνομα «Ιλλυριοί» πιθανότατα προέρχεται από κάποια φυλή που ήρθε πρώτη σε επαφή με τους Έλληνες και με τον τρόπο αυτό ονομάστηκαν Ιλλυριοί όλοι οι υπόλοιποι λαοί-εθνότητες με παρόμοια γλώσσα και έθιμα.

Ο Γ΄ Ιλλυρικός Πόλεμος (177 π.Χ.) με τους Ρωμαίους κατέληξε στην ήττα των Ιλλυριών. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέκτησε όλη την περιοχή που οργανώθηκε ως ρωμαϊκή επαρχία με το όνομα «Ιλλυρικόν». Για αιώνες, η σημερινή Αλβανία παρέμεινε υπό Ρωμαϊκή-Δυτική και στη συνέχεια υπό Ρωμαίικη-Βυζαντινή κυριαρχία.

Από το 1415 μέχρι το 1479, οι Οθωμανοί Τούρκοι πολεμούν και στο τέλος κατέλαβαν την Αλβανία. Η κατάκτηση της περιοχής άργησε να επιτευχθεί για πάνω από μισό αιώνα χάρη στα σπουδαία χαρίσματα, την στρατηγική ηγεσία και την αντίσταση του Αλβανού εθνικού ήρωα, Ελληνικής καταγωγής και Ορθόδοξο Χριστιανό Γεώργιο Καστριώτη ή Σκεντέρμπεη.

Με την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εισήχθη ως θρησκεία το Ισλάμ στην περιοχή. Η Αλβανία παρέμεινε υπό την οθωμανική εξουσία ως τμήμα της «επαρχίας της Ρούμελης» από το 1479 μέχρι το 1912, όταν ανακηρύχθηκε η ανεξάρτητη Αλβανία. Η ανεξαρτησία της Αλβανίας αναγνωρίσθηκε από τη Διάσκεψη του Λονδίνου στις 29 Ιουλίου 1913.

Ιστορικά, βρισκόμαστε μέσα στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, που διήρκεσε από τον Οκτώβριο του 1912 έως τον Μάιο του 1913, μεταξύ των συνασπισμένων χωρών Ελλάδας, Βουλγαρίας,

Σερβίας και Μαυροβουνίου, εναντίον της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που έληξε με την υπογραφή της Συνθήκης του Λονδίνου, στις 30 Μαΐου 1913, γνωστή και ως Βαλκανο-Τουρκική Συνθήκη.

Παρενθετικά, αξίζει να δούμε, έστω και λακωνικά, την δεκάχρονη ιστορική διαδρομή και περίπτωση της Ελληνικής «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου», που δημιουργήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ομώνυμης Προσωρινής Κυβέρνησης, που συγκροτήθηκε από εκπροσώπους των Βορειοηπειρωτών τον Φεβρουάριο 1914, στο Αργυρόκαστρο, με προσωρινό πρόεδρο τον Γεώργιο Χρηστάκη-Ζωγράφο.

Και ενώ είχε ήδη ξεσπάσει ο Α΄ ΠΠ, μετά την εξέχουσας σημασίας νίκη των Ελλήνων κατά των Οθωμανών Τούρκων στη μάχη στο Μπιζάνι, στις 4-6 Μαρτίου 1913, ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε την επόμενη μέρα τα Ιωάννινα και στη συνέχεια προέλασε βόρεια. Επίσης, στα τέλη Οκτωβρίου του ιδίου έτους, ο ελληνικός στρατός εισήλθε για δεύτερη φορά στην περιοχή της Βόρειας Ηπείρου ως παράγοντας σταθεροποίησης και προστασίας του ελληνικού πληθυσμού.

Τον Μάιο του 1914, υπογράφτηκε το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας». Η Βόρεια Ήπειρος αποκτούσε επίσημα την αυτονομία της, υπό την αιγίδα του πρίγκηπα Βηντ της Αλβανίας, ο οποίος όμως δεν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες. Μάλιστα δε, στις αρχές του 1916, η περιοχή της Βορείου Ηπείρου συμμετείχε στις εθνικές βουλευτικές εκλογές εκλέγοντας 16 εκπροσώπους στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Μετά τη λήξη του παγκοσμίου πολέμου και τις πολεμικές περιπέτειες τις Ελλάδας μέχρι το 1922, το διπλωματικό παρασκήνιο των Μεγάλων Δυνάμεων επιδίκασε οριστικά την Βόρεια Ήπειρο στην Αλβανία το 1924. Η ενσωμάτωση όμως των βορειοηπειρωτών στην Αλβανία, συνοδεύτηκε, με πολύ πιο περιορισμένα δικαιώματα για τον ελληνικό πληθυσμό της περιοχής και χωρίς την αναγνώριση ενός αυτόνομου κράτους ή έθνους, σύμφωνα με τους όρους του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας όσο επίσης και τις εγγυήσεις που δόθηκαν από την Αλβανία προς τη Κοινωνία των Εθνών.

Για εμάς τους Έλληνες, η Βόρεια Ήπειρος είναι και συνεχίζει να παραμένει ένα αιώνιο, ένδοξο, περίλαμπρο και ανεκτίμητο εθνικό στολίδι: Των Ελλήνων καμάρι! Η Βόρεια Ήπειρος είναι στα απόκρυφα της καρδιάς της γνήσια Ορθόδοξη και Ελληνική. Είναι πατρίδα ηρώων, μαρτύρων, ομολογητών και ευεργετών. Είναι γενέτειρα, μάνα και τροφός σπουδαίων και αγέρωχων Ελλήνων. Ο σύγχρονος εθνομάρτης Κατσίφας, για παράδειγμα, είχε όνειρο να χτιστεί μια μεγάλη εκκλησία στο χωριό του, ενώ ο ίδιος είχε φτιάξει Σταυρό με την Ελληνική σημαία και την είχε τοποθετήσει στον λόφο του χωριού του.

Προχωρώ. Στη συνέχεια και ιστορικά, την βραχύβια μοναρχία του «Πριγκιπάτου της Αλβανίας» του πρίγκιπα Γουλιέλμου της Αλβανίας (1914-1925) την διαδέχθηκε η ακόμη πιο βραχύβια πρώτη «Αλβανική Δημοκρατία» (1925-1928), που αντικαταστάθηκε από την νέα μοναρχία του «Βασιλείου της Αλβανίας» (1928-1939), που κυβερνήθηκε από το βασιλιά Αχμέτ Ζόγου, μέχρι την Ιταλική κατοχή. Η Αλβανία καταλαμβάνεται και γίνεται de facto προτεκτοράτο της φασιστικής Ιταλίας από το 1939 ως το 1943. Μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, το 1943, την Αλβανία κατέλαβε η Ναζιστική Γερμανία.

Μετά την απελευθέρωση της Αλβανίας από τη Ναζιστική μπότα, άλλαξαν πάρα πολλά και το 1976 η χώρα έγινε Κουμουνιστικό κράτος με όνομα: «Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Αλβανίας» υπό την ηγεσία του Ενβέρ Χότζα του Κόμματος Εργασίας της Αλβανίας. Ήδη από το έτος 1967, ο Χότζα κήρυξε την Αλβανία ως το πρώτο «αθεϊστικό κράτος» στον κόσμο. Τότε, εκατοντάδες εκκλησίες και τζαμιά μετατράπηκαν σε πολιτιστικά κέντρα για τους νέους και πολλά άλλα ακόμη και τραγικά και πρωτόγνωρα γεγονότα έλαβαν χώρα.

Το 1985, ο Χότζα πέθανε και ανέλαβε στη θέση του ο Ραμίζ Αλία. Στη Σοβιετική Ένωση βρίσκεται τώρα ο Μ. Γκορμπατσόφ που προωθεί τις γνωστές πολιτικοκοινωνικές αλλαγές «περεστρόικα» και «γκλάσνοστ». Το 1989, ο Αλία υπέγραψε τη Συμφωνία του Ελσίνκι για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 1991, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας πήρε την εξουσία με δημοκρατικές εκλογές. Το 1992, τις νέες εκλογές τις κέρδισε το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας. Ο Αλία παραιτήθηκε και ο Σαλί Μπερίσα έγινε ο πρώτος πρόεδρος της μετακομμουνιστικής περιόδου.

Από το 1990 και την έναρξη της νέας σιωνιστικής «Εποχής του Υδροχόου η Εωσφόρου», η Αλβανία είναι προσανατολισμένη πολιτικά και διπλωματικά προς τη Δύση. Τον Απρίλιο του 2009, η Αλβανία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ και έγινε μέλος του ΝΑΤΟ. Από το 1991, μεγάλος αριθμός Αλβανών, που αντιστοιχεί συνολικά στο πάνω του 20% του συνολικού πληθυσμού, μετανάστευσε στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, κλπ.

Κάνοντας μια ακόμη μικρή και σύντομη συγγραφική παρένθεση, αξίζει να δούμε την πορεία, τα έργα και τον γενικότερο βίο του Έλληνα Γεωργίου Ιωάννη Καστριώτη, γνωστό ως «Σκεντέρμπεη». Ο Γεώργιος Καστριώτης αποτελεί τον εθνικό ήρωα των Αλβανών, την ίδια ώρα που είναι σχεδόν άγνωστος ή παρουσιάζεται σκοπίμως και παντελώς λανθασμένα ως Αλβανικής καταγωγής στην Ελλάδα.

Ο παππούς του Κωνσταντίνος Καστριώτης ήταν ηγεμόνας της περιοχής της Καστοριάς και της Ημαθίας. Ο πατέρας του Ιωάννης Καστριώτης ήταν ηγεμόνας της Κρόιας (Κρούγια). Η μητέρα του καταγόταν από τη Σερβία (Βοϊσάβα). Ο «Σκεντέρμπεης» είχε νυμφευθεί την Ανδρονίκη Κομνηνή. Παρά την οθωμανική ανατροφή του, ο Γεώργιος ποτέ μα ποτέ δεν ξεχνούσε τις Ελληνορθόδοξες ρίζες του.

Ο σουλτάνος Μουράτ είναι αυτός προσέδωσε στον Γεώργιο την τουρκική ονομασία ή ψευδώνυμο «Ισκεντέρ μπέη» (Σκεντέρμπεης), που σημαίνει «Αλέξανδρος ηγεμών». Το έμβλημα που χρησιμοποίησε ο Σκεντέρμπεης ήταν ο δικέφαλος αετός της Ρωμανίας-Βυζαντίου σε κόκκινο φόντο ή, δηλαδή: Η σημερινή σημαία της Αλβανίας! Ο Γεώργιος έφερε το μακεδονικό κράνος με το διπλό κέρας ενώ, επίσης, χρησιμοποιούσε ο ίδιος το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φανερό δείγμα συνείδησης εθνικής όσο και σταθερής Ελληνικής συνέχειας.

Ο Καστριώτης πέθανε στις 17 Ιανουαρίου 1467, σε ηλικία 63 ετών. Από ελονοσία. Θάφτηκε με πολύ μεγάλες τιμές σαν και αυτές που αρμόζουν σε έναν θρύλο, στο Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Νικολάου στο Αλέσσιο (αρχαία Λισσός, σημερινή Λέζα Δυρραχίου). Ο Καστριώτης ήταν ελληνομαθής και ότι όλες του οι επιστολές προς τους ηγεμόνες της Δύσης και τον Σουλτάνο γράφονταν στα ελληνικά. Ο Καστριώτης αυτό-παρουσιαζόταν μάλιστα ως

απόγονος των Ηπειρωτών και όχι των Ιλλυριών (υπάρχει σχετική επιστολή του προς τον Ιταλό Ursini, 1460).

Συνεχίζω. Λόγω χωρικών περιορισμών και σε ότι αφορά την παρούσα συγκυρία και κατάσταση, θα σας παραθέσω μια σειρά επιλεγμένους τίτλους και υπότιτλους που δημοσιεύθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια: «Αυτό είναι το μυστικό σχέδιο του Ερντογάν για την Αλβανία. Χτυπά και βόρεια της Ελλάδας ο Ερντογάν! Εγκρίθηκε μεγάλη στρατιωτική συμφωνία στην Αλβανία», «Μας περικυκλώνει με βάσεις η Τουρκία! Αποκτά ναύσταθμο στην Αλβανία και αεροπορική βάση στη Λιβύη: Ο κίνδυνος εξ Ανατολών διευρύνεται», «Εκτουρκισμός: Πώς το μακρύ χέρι της Άγκυρας σφιχταγκαλιάζει την Αλβανία: Η αμηχανία της Ελλάδας».

Διαβάστε επίσης: «Πλατεία Ερντογάν και υπογραφή 7 νέων συμφωνιών μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας». «Δορυφόρος του Ερντογάν η Αλβανία με μεγάλες ποσότητες τουρκικού οπλισμού. Η Αλβανία αγοράζει drones από την Τουρκία», «Στην Αλβανία και πάλι τουρκικό υποβρύχιο, στο Δυρράχιο: Η τουρκική βάση στον Αυλώνα», «Η Τουρκία κατακτά την Αλβανία! Τη μετατρέπει σε εχθρό της Ελλάδας», «Τουρκία και Αλβανία προετοιμάζουν την Μεγάλη Αλβανία με την υποστήριξη των Νατοϊκών», «Αλβανία: Η Τουρκία είναι μια από τις ισχυρότερες χώρες του ΝΑΤΟ», «Η Αλβανία πιόνι στο “παιχνίδι” της Τουρκίας: Καθυστερεί τη διευθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα».

Ακόμη: «Μπαρουταποθήκη της Τουρκίας η Αλβανία: Η υπηρέτρια του Ερντογάν προκαλεί την Ελλάδα!», «Η Ελλάδα εν μέσω των μεγαλοϊδεατικών συμπληγάδων Τουρκίας-Αλβανίας: Η Τουρκία κτίζει μεθοδικά το μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια: Νέα περιοδεία Ερντογάν», «Αλβανία: Οι μαθητές διδάσκονται την τουρκική», «Ανθελληνική εκδήλωση για τη “γενοκτονία των τσάμηδων” στο Αλβανικό κοινοβούλιο», «Μυστική συμφωνία Τιράνων-Άγκυρας: Σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου οι Αλβανοί θα εισβάλουν στην Ελλάδα», «Αντιπρόεδρος αλβανικής κυβέρνησης: Ένα εκατομμύριο πολίτες της Αλβανίας διαμένουν στην Ελλάδα». Κλπ.

Μετά τα ανωτέρω και φυσικά όχι μόνον, μπορούμε να βγάλουμε κάποια σημαντικά όσο και με ασφάλεια συμπεράσματα. Κατ΄ αρχήν, ναι, βεβαίως, η Αλβανία είναι και παραμένει άφωνο υποτακτικό θρησκευτικό ψυχοπαίδι, γεωστρατιωτικός δορυφόρος, σταθμισμένος νατοϊκός παίκτης και χαρούμενη υπηρέτρια των εθνικών συμφερόντων και στόχων της μουσουλμανικής Τουρκίας. Μεταξύ των πολλών άλλων, οι δυο χώρες έχουν και έναν κοινό ιστορικό εχθρό: Την Ελλάδα.

Όπως έχω επανειλημμένα αναφέρει, ο Ερντογάν αποτελεί έναν από τους 3 κύριους περιφερειακούς «πυροκροτητές» του εν εξελίξει Γ ΠΠ, μαζί με την χώρα του Τουρκία και το Ιράν. Ο υπερφίαλος πρόεδρος της Τουρκίας αποτελεί ένα εύκολα αναλώσιμο, υπερχρήσιμο και για την ώρα διάσημο πιόνι των εωσφοριστών κοσμοκρατόρων Ρότσιλντ. Ο αγαρηνός πρόεδρος είναι ένας ακόμη αναλώσιμος δεκανέας των σιωνιστών της Νέας Εποχής που, εν γνώσει ή εν αγνοία του, εργάζεται για την σε εξέλιξη παγκόσμια βιολογική γενοκτονία και νέα τάξη πραγμάτων.

Από το 2018, ο τούρκος Σουλτάνος και μέγας υπηρέτης της Μεγάλης Επανεκκίνησης δεν έχει αφήσει καμία μα καμία χώρα ή έθνος που συνορεύει με την Τουρκία και να μην έχει

έρθει είτε σε σύγκρουση είτε σε διένεξη είτε και σε πόλεμο μαζί του. Καμία! Αυτά του λέει και άμεσα ή έμμεσα του υποδεικνύει η σιωνιστική Πενταρχία του σκότους, αυτά πράττει και με «ευλάβεια» ο ψευτο-Σουλτάνος. Είναι τόσο οφθαλμοφανές.

Ειδικά μετά το 2014, όπου ο Ερντογάν αναλαμβάνει πρόεδρος της Τουρκίας, έχει σφικτά αγκαζέ τον από το 2013 πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ως δικό του υπηρετικό πρόσωπο και μουσουλμανικό «φερετζέ» στην Αλβανία. Χωρίς άλλη συζήτηση, Τουρκία και Αλβανία αποτελούν το κύριο γεωστρατιωτικό δίδυμο-απειλή για την Ελλάδα. Όταν η Τουρκία κινηθεί πολεμικά προς την Ελλάδα, η Αλβανία θα το γνωρίζει ενωρίτερα και θα υπάρξει συγχορδία και συντονισμός φανερών και αθέατων τακτικών και κινήσεων.

Η ηγεσία της Αλβανίας είναι μονοσήμαντα προσκυνημένη στην Αμερική και γενικότερα στην «Συλλογική Δύση», που μέσα από τις σκοτεινές στοές και τις εωσφορικές αδελφότητες όλοι μαζί υπηρετούν αυστηρά και μόνον τα συμφέροντα, τις επιδιώξεις και τους στόχους των αόρατων επικυρίαρχων: Των διεθνών σιωνιστών της Νέας Εποχής! Με την «καλημέρα» της Τουρκίας στα νησιά μας, θα έχουμε επιπροσθέτως και τα «χαιρετίσματα» της Αλβανίας στα βόρεια σύνορά μας και φυσικά όχι μόνον.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, PhD
Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

https://www.triklopodia.gr/%ce%b7%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b5%cf%83%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf/ 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη