Πριν από 11 μέρες ο εθνικός απατεώνας διαβεβαίωνε ότι έχει σχέδιο για τις πυρκαγιές – Για ακόμη μία φορά κορόιδεψε τους Έλληνες

 


Πριν από 11 μόλις μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και αυτάρεσκα δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη για την αντιπυρική περίοδο. Χθες και σήμερα φάνηκε -δυστυχώς- πόσο έτοιμη ήταν.

Στην ομιλία του στις 7 Ιουλίου ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης λέγοντας «μέσα στα επόμενα χρόνια θα προμηθευτούμε καινούργια αεροσκάφη, καινούργια ελικόπτερα, πολλά καινούργια μέσα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Και αυτή είναι μία αναγκαία επένδυση η οποία επιβάλλεται να κάνουμε».

Κάποιοι θα γίνουν (πιο) πλούσιοι από αυτές τις αγορές. Το γεγονός όμως ότι υπάρχουν τεράστια οργανικά κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα, δηλαδή έλλειψη πυροσβεστών, που υπολογίζεται, ανάλογα την πηγή, σε 3.650 έως 4.500 άτομα, δείχνει την πραγματικότητα στην πυρόσβεση. Οι προσλήψεις γενικά, αν εξαιρέσουμε αστυνομικούς, ιερωμένους και κομματικούς μετακλητούς υπάλληλους, δεν είναι το φόρτε αυτής της κυβέρνησης. Αντίθετα, οι προμήθειες είναι.

«Εχουμε προχωρήσει και έχουμε υλοποιήσει έναν πολύ μεθοδικό σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε, με περισσότερα εναέρια μέσα, με περισσότερες δράσεις πρόληψης», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Στο πρώτο έχει δίκιο. Σύμφωνα με παλαιότεη ενημέρωση για φέτος νοικιάστηκαν 49 πυροσβεστικά εναέρια μέσα!

Τα οποία όμως, με εξαιρέσεις δεν εμφανίστηκαν στις χθεσινές πυρκαγιές. Απόδειξη η χθεσινή (Δευτέρα) ενημέρωση της Πυροσβεστικής όπου στο μέτωπο του Κουβαρά επιχείρησαν 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Προφανώς όχι όλα μαζί.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί κατάκτηση τις εκκενώσεις: «Έχουμε πια μια κουλτούρα εκκενώσεων, η οποία αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα» Και εκεί που τερμάτισε τον αυτοθαυμασμό ήταν στην τελική του φράση: «οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι και κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας, όποτε προέκυψαν μεγάλα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με κλιματικές κρίσεις -φωτιές, πλημμύρες στην Εύβοια, στον «Ιανό»-, η πολιτεία ανταποκρίθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν».

Στην Εύβοια, όπου η πολιτεία «ανταποκρίθηκε» η φωτιά έκαιγε επί 9 ημέρες! Καταστράφηκαν 510.000 στρέματα! Αν αυτό ο πρωθυπουργός το θεωρεί επιτυχία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χειροκροτήσει για τις τωρινές πυρκαγιές.

https://karditsastakra.com


@gamenalive

♬ πρωτότυπος ήχος - pylianews
@gamenalive

Όταν ο Μητσοτάκης υποσχόταν ότι θα καούν Λουτράκι, Λαγονήσι

♬ πρωτότυπος ήχος - pylianews
@gamenalive

Φωτιά στα Καλύβια αγανακτισμένος ψηφοφόρος Νέας Δημοκρατίας

♬ πρωτότυπος ήχος - pylianews
@gamenalive

Όταν ο ΣΚΑΪ έρχεται σε δύσκολη θέση

♬ πρωτότυπος ήχος - pylianews
@gamenalive

♬ πρωτότυπος ήχος - pylianews

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη