Εκοιμήθη ο εμβληματικός π. Βασίλειος Βολουδάκης. Καλό Παράδεισο Γέροντα.

 Εκοιμήθη ο εμβληματικός π. Βασίλειος Βολουδάκης. Καλό Παράδεισο Γέροντα

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ:  Ένας από τους ελάχιστους άξιους ιερείς και θερμός πατριώτης, τη σημερινή εποχή της πνευματικής πενίας.  Με την κοίμησή του γίναμε δυστυχώς ακόμη φτωχότεροι.  Ίσως είμαστε ανάξιοι να έχουμε πια σωστούς ιερείς, ίσως ο Θεός να θέλει να μας δοκιμάσει περισσότερο, ίσως ήθελε να ξεκουράσει και να ανταμείψει τον σεβάσμιο γέροντα, ίσως όλα μαζί τα παραπάνω.

Του ευχόμαστε και εμείς Καλόν Παράδεισο.  Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη...

     Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου κυρού Βασιλείου-Ευαγγέλου Βολουδάκη του Εμμανουήλ, Εφημερίου και Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πευκακίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου 1951. Σπούδασε στην Θεολογική και την Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε την 7η Ιουνίου 1971 υπό του τότε Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου και Πρεσβύτερος την 4η Ιουνίου 1978 υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ και έκτοτε έως σήμερα υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων.

 Διετέλεσε επί σειρά ετών Μέλος της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως», Υπεύθυνος Σεμιναρίων Εξομολογητικής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ υπήρξε πνευματικός πατέρας πλήθους πιστών, προσφέροντας εξ αυτών στην Εκκλησία πολλούς Κληρικούς.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 20ή Φεβρουαρίου και ώρα 12η μεσημβρινή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων.

https://www.romfea.gr/diafora/61767-ekoimithi-o-p-vasileios-voloudakis 

https://www.triklopodia.gr/%ce%b5%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ae%ce%b8%ce%b7-%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b2/ 


 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη